Korak naprijed: Liverpool osnovao Bord navijača

Nogomet 17. avg 202216:17
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Peter Powell

Novoizabrani predsednik Borda navijača Liverpoola Joe Bolt uveren je da nova pravno-obavezujuća veza između Borda navijača i kluba razlog za optimizam među navijačima.

Bolt je inače i predsjednik najveće i najuticajnije grupe navijača Liverpoola “Spirit od Shankly“ i jedan je od 16 predstavnika navijača koji su imenovani za članove novoosnovanog Borda navijala nakon što je potpisan ugovor sa klubom.

“Ulazimo u novu eru povezanosti sa našim klubom i veoma se radujem ovoj novoj bliskoj saradnji. Ovo je zaista historijski momenat, iskorak u nepoznato i zaista iskreno vjerujem da će biti koristan za navijače i za, što je još važnije, ostavštinu za mlade generacije. Ovo je razlog za veliko zadovoljstvo među svima koji podržavaju Liverpool“, poručio je Bolt.

Liverpool se potpisivanjem ugovora obavezao da će uključiti navijače u rad kluba te da će se sa Bordom navijača konsultovati oko strateških stvari, od poboljšanja iskustva na stadionu, preko prodaje karata do daleko ozbiljnijih stvari. Ugovor će postati i dio statuta kluba.

“Ovo je veoma važan dan u historiji našeg kluba. Od izuzetne je strateške važnosti. Veoma je važno da navijači imaju uticaja na neke bitine odluke, a činjenica da sada imamo Bord navijača omogućila nam je da sve to sprovedemo na formalan način“, poručio je jedan od direktora Liverpoola Andy Hughes.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar