Luis Suarez: U Barci mi rekli da sam star, da nisam za veliki tim

Podijeli:
REUTERS/Susana Vera

Špic Atletico Madrida Luis Suarez kao da i dalje ne može da prežali svoj ne tako lijep rastanak sa Barcelonom. Urugvajac ipak iz svega nalazi motivaciju da u Madridu pokaže upravi katalonskog kluba šta propušta.

Od kako je došao u Atletico, Suarez je pravio ozbiljnu razliku za Jorgandžije. Dao je 16 golova u 20 mečeva u La Ligi i trenutno je izjednačen sa Leom Messijem po tom učinku.

U Barceloni ovakav scenario nisu očekivali i zato su Urugvajca i maltene otjerali tokom prošlog ljeta. On je prodat Atleticu za pet i po miliona evra.

“Ono što mi je stvarno smetalo je da su mi rekli da sam star i da ne mogu da igram na najvišem nivou i da nisam za veliki tim. To me je razočaralo”, kaže Luis Suarez za France Football.

“Ono što je ključno je um. Veoma je važno da budeš jak u glavi i da osjećaš da možeš da preokreneš tešku situaciju. To mi je uvek bila odlika, nikad nisam odustajao, čak i kada je bilo teško. Taj karakter me je gurao da dođem u ovaj tim i da se borim za važne stvari. Jedna od mojih motivacija je bila da pokažem da i dalje mogu da računaju na mene. To je pitanje samopouzdanja”, istakao je Urugvajac.

On je kazao i to da je htio poslije svih godina u Barci da dokažee da može da bude koristan na najvišem nivou u španskoj eliti.

Komentari

Vaš komentar