Milioni ljudi potpisali peticiju da Haalanda izbace iz Premiershipa jer je robot

Nogomet 07. okt 202211:48
Izvor: REUTERS/Phil Noble

Napadač Manchester Cityja Erling Haaland dobro se uklopio u život u Premijer Ligi Engleske, ali nisu baš svi oduševljeni što Norvežanin igra u najjačoj ligi svijeta.

Naime, za sada nepoznata osoba pokrenula je peticiju kako bi se Haaland izbacio iz engleske Premier Lige, sa obrazloženjem da se ne radi o ljudskom biću, već o robotu, insinuirajući da je je njegov učinak suviše dobar za engleski fudbal.

Peticiju je, navodno, pokrenuo navijač rivalskog kluba, koji očito ne može trpiti ogroman kvalitet koji je Haaland donio u Premiership. Ono što je još važnije, peticija je pokrenuta kod vlade i parlamenta Velike Britanije, ali je kasnije obrisana sa stranice, jer je smatrana šalom.

Šala, ili ne, peticiju je do brisanja potpisalo više od dva miliona ljudi, što je izazvalo čuđenje u britanskom parlamentu. Da je skupljanje potpisa ostalo aktivno na web stranici, o njoj bi po zakonu morali raspravljati i sami britanski parlamentarci.

screenshot

Naposlijetku, peticija je postala simbol za (straho)poštovanje koje navijači Cityjevih rivala imaju prema norveškom gorostasu, koji je do sada u dresu Manchester Cityja postigao 19 golova u 12 utakmica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

 

Komentari

Vaš komentar