Mourinho: Nisam egocentričan, više sam klupski čovjek, mekan

Nogomet 24. maj. 202213:45 > 13:46
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Alberto Lingria

Kad je startovala Liga konferencije, mnogi su bili sumnjičavi prema novom projektu UEFA. Posebno oni najveći klubovi, očigledno sa željom da se ne miješaju sa timovama daleko manje reputacije.

Ispostavilo se da treće po rangu takmičenje pod okriljem UEFA bilo prilično zanimljivo, a za trofej će se u srijedu od 21 čas u Tirani boriti ekipe koje spadaju u red evropskih velikana, Roma i Feyenoord.

“Bilo je kritika kad je počelo takmičenje. Ljudi su gledali mečeve bez njemačkih, engleskih ili španskih klubova… Ali, potom ste vidjeli polufinale sa 70.000 gledalaca u Rimu, pune stadione u Marseilleu ili Leicesteru. Liga konferencije je postala važna, a i veliki klubovi moraju da shvate ozbiljno to takmičenje”, rekao je Jose Mourinho, šef stručnog štaba Rimljana.

Roma je izgubila dva finala evropskih takmičenja 1984. i 1991. ali je ranije 1961. osvojila Kup sajamskih gradova.

“Volio bih zbog sebe da osvojim trofej, ali posebno zbog navijača koji tako nešto dugo nisu iskusili. Naravno, i zbog igrača, da naprave prvi korak u karijeri. Manje sam egocentričan, više sam klupski čovjek. Mekan”, kazao je Specijalni.

Oba kluba poznata su po vatrenim navijačima, a kapacitet stadiona u Tirani (21.000 mjesta) mnogim zainteresavanim ograničit će prisustvo.

“Čak bi i “Santiago Bernabeu” bio pun, ali Albanija zaslužuje ovu priliku”, istakao je Murinjo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar