Najveći ugovor u historiji: Deset milijardi eura za Real Madrid?

Nogomet 27. jan 202221:36 > 21:53
Izvor: REUTERS/Nacho Doce

Španski portal "Voz populi" prenio je da je Real Madrid postigao dogovor o nestvarnom sponzorskom ugovoru s američkom kompanijom "Legends Hospitality".

Pomenuti portal prenosi da bi “Kraljevski klub” po tom ugovoru trebao zarađivati 400 miliona eura godišnje, odnosno 10 milijardi eura u periodu od 25 godina na koliko bi bio potpisan, a ovu informaciju prenijela je i Marca, list blizak Realu.

“Voz populi” također prenosi da su pregovori počeli u decembru, te da su protekli veoma uspješno, a da je konačan dogovor blizu realizacije.

“Legends Hospitality” bi tako preuzeo 20 posto vlasništva u kompaniji koja upravlja novim stadionom Santiago Bernabeu, a od Real Madrida bi u narednih 25 godina dobio pravo organizacije događaja na stadionu, kao i dovođenje renomiranih brendova u glavni grad Španije.

Američka kompanija ima za cilj na Santiago Bernabeu dovesti najveće svjetske muzičke zvijezde, a u španskoj prijestolnici bi nastupila i NBA ekipa San Antonio Spurs s obzirom da pomenuta kompanija ima i 20 posto vlasništva i u toj franšizi.

Real Madrid bi odmah po potpisu ugovora dobio 150 miliona eura, a Kraljevi bi bili obavezni promijeniti projekt novog stadiona i dodati dvije nove garaže što bi ih koštalo oko 60 miliona eura.

Pomenuti portal je poslao upite i Real Madridu, ali i kompaniji, međutim obje strane nisu željele dati komentar.

Podsjećamo, madridski klub je u renoviranje kultnog stadiona podigao milijardu eura kredita koji su obavezni isplatiti u periodu od 30 godina, a približno toliko bi i trajao ugovor sa “Legends Hospitalityjem”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar