Nastavljaju se kvalifikacije za Mundijal: Ko večeras kreće u borbu za Katar?

Nogomet 25. mar. 202109:16
Podijeli:
Izvor: Jonas Ekstromer/TT News Agency via REUTERS

Evropske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u fudbalu počele su sinoć utakmicama prvog kola u grupama A, D, E, G i H, a večeras su na rasporedu dueli u grupama B, C, F, I i J. Na teren će između ostalog i Engleska, Italija, Njemačka, Španija...

Prvi će na teren Bugarska i Švicarska u grupi C, a taj duel igra se od 18:00 sati. U ovoj grupi snage će još od 20:45 sati odmjeriti Italija i Sjeverna Irska, dok je u prvom kolu slobodna selekcija Litvanije.

U 18:00 sati na teren će i Izrael i Danska, a u grupi C od 20:45 sati snage će još odmjeriti Škotska i Austrija, odnosno Moldavija i Farski Otoci.

Švedska Zlatana Ibrahimovića u grupi B na svom terenu u 20:45 sati ugostit će Gruziju, a u istom terminu igra se i duel Španija – Grčka. Slobodna je selekcija Kosova.

U grupi I Engleska će od 20:45 sati kvalifikacije otvoriti na domaćem terenu protiv San Marina, a u istom terminu svoje duele će odigrati i selekcije Mađarske i Poljske, odnosno Andore i Albanije.

Njemačka će kvalifikacije u grupi J otvoriti utakmicom protiv Islanda od 20:45 sati, a u istom terminu u ovoj grupi igrat će i Rumunija i Sjeverna Makedonija, odnosno Lihtenštajn i Armenija.

Komentari

Vaš komentar