Nema odmora: Sadio Mane igrao humanitarni meč po blatu

Nogomet 16. jun 202218:03
Podijeli:
Izvor: Sadio Mane/Instagram

Senegalski fudbaler Sadio Mane još jednom je pokazao veliko srce. Iako je tokom protekle sezone odigrao 51 meč za Liverpool u svim takmičenjima i branio boje Senegala na Kupu Afrike, kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i za naredni Kup Afrike, za njega nema odmora.

I dok se svjetski mediji bave pitanjem da li će napustiti Liverpool, odnosno da li će karijeru nastaviti u Bayernu i koliko će transfer iznositi, ovaj Senegalac nastavlja svoju humanitarnu misiju.

Mane je upravo odigrao humanitarni meč u rodnom gradu Bambali i to na blatnjavom terenu na kome je i započeo prve fudbalske korake. Nije mu smetalo što nema trave i što je danas velika fudbalska zvijezda.

Senegalski fudbaler poznat je kao veliki humanitarac, koji je odrastao u velikom siromaštvu. Zato danas često pomaže zemljake. Pamti se i njegova izjava:

„Zašto bih kupovao 10 Ferrarija, 20 dijamantskih satova ili dva aviona? Pomogao sam da se izgrade škole, stadion i obezbijedio odjeću, obuću i hranu za ljude koji su ekstremno siromašni. Više volim da moji ljudi dobiju malo od onoga što mi je život dao“

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar