Njemački huligani se obukli u dresove Engleske i izazvali haos (VIDEO)

Nogomet 27. sep 202212:27
Izvor: REUTERS/Tony Obrien

Kad se sastaju reprezentacije Engleske i Njemačke, pripadnici lokalne policije uvijek imaju pune ruke posla. Gotovo da ne prođe duel ove dvije selekcije bez incidenata, tako je bilo i u ponedjeljak uvečer uoči duela na Wembleyju, u okviru posljednjeg kola grupne faze Lige nacija.

Pred mečeve na Wembleyju Englezi se tradicionalno okupljaju u “Green men” pubu u blizini stadiona. Ponekad čak i sa dječicom, svrate na piće uoči utakmica reprezentacije. To su očigledno znali njemački huligani, koji su skovali pakleni plan. 

Pojavili su se u pomenutom pabu i to prerušeni u Engleze, obukli su dresove domaće selekcije. Odjednom, izvadili su “hladno oružje” i izazvali haos. Pet osoba zadobilo je teže tjelesne povrede, nalaze se u bolnici, još 20-tak navijača prošlo je sa lakšim povredama. 

Sukob se dogodio dva sata prije početka utakmice, otprilike u momentu kad su se navijači pripremali da krenu ka stadionu. Engleski mediji čak pišu da su huligani napadali starije žene i djecu i da nisu birali koga udaraju kada su se pojavili. 

Nijemci su Englezima na prepad ukrali i jednu zastavu i transparent, a kada se pojavila policija počeli su bježati. Duel ove dvije selekcije na Wembleyju završen je bez pobjednika (3:3). 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar