Nogometaši BiH počinju pripreme za susrete sa Crnom Gorom i Danskom

Nogomet 27. maj 202107:45
Podijeli:
Izvor: NSBiH

Selektor nogometne A reprezentacije BiH Ivaylo Petev izvršit će danas prozivku igrača koje je pozvao na pripreme za prijateljske utakmice sa Crnom Gorom i Danskom.

Prvi susret nogometna reprezentacija BiH igra se na stadionu Grbavica u Sarajevu 2. juna u 18 sati, a duel sa Danskom na programu je četiri dana kasnije na Brondby stadionu.

Petev je za ovo okupljanje pozvao 25 igrača među kojima nema Edina Džeke i Miralema Pjanića koji su dobili odmor te povrijeđenog Amera Gojaka. Petev je prilikom objave spiska istakao kako je dugogodišnji reprezentativac Edin Višća izrazio želju da se oprosti od nacionalnog tima. U međuvremenu su dolazak na pripreme zbog povreda otkazali Miroslav Stevanović, Gojko Cimirot i Sead Kolašinac, a selektor Petev je naknadno pozvao Vladana Danilovića i Ajdina Nukića.

Danas prvi trening nogometne reprezentacije BiH

Bh. reprezentativci će u narednih nekoliko dana boraviti na Ilidži a treninzi će se obavljati u Kampu FK Sarajevo na Butmiru. Planirano je da bh. tim danas u 18 sati obavi trening koji će prvih 15 minuta biti otvoren za snimanje.

Kako je saopćeno iz Nogometnog saveza BiH, premda je epidemiološka situacija nešto povoljnija tokom ovih priprema neće biti dnevnih medijskih aktivnosti.

Na prozivci selektoru Petevu trebalo bi da se jave: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić, Siniša Saničanin, Aleksandar Jovičić, Anel Ahmedhodžić, Denis Hadžikadunić, Darko Todorović, Jusuf Gazibegović, Branimir Cipetić, Eldar Ćivić, Stjepan Lončar, Amir Hadžiahmetović, Andrej Đokanović, Rade Krunić, Dario Šarić, Adi Nalić, Dino Beširović, Almedin Ziljkić, Vladan Danilović, Ajdin Nukić, Luka Menalo, Ermedin Demirović i Smail Prevljak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar