Obećano-ispunjeno: Uručena pomoć travničkim školama nakon humane utakmice

Nogomet 18. maj. 202213:44
Podijeli:
Izvor: N1

Nakon što je početkom maja mjeseca u Travniku odigrana utakmica između Humanih zvijezda Bosne i Hercegovine i Humanih zvijezda Hrvatske, prihod sa tog meča danas je došao do onih kojima je namijenjen.

Utakmica je izazvala veliki interes medija iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a gledaoce na samom stadionu privukla su brojna poznata imena koja su promovisala utakmicu, u prvom redu Miroslav Ćiro Blažević, koji je tom prilikom  postao i počasni građanin svog rodnog mjesta.

Osim važnih simboličnih poruka koje su poslane s tog iznimnog događaja o životu na ovim prostorima, sam događaj je imao i svoj humanitarni karakter, a to je opremanje suvremenih informatičkih učionica dvije škole u Travniku i to Katoličkog školskog centra (KŠC) “Petar Barbarić” u Travniku i Mješovite srednje škole “Travnik”.

Danas je glavni organizator ovog nogometno-humanitarnog projekta Ivica Džambas u suradnji s predstavnicima poduzeća Doper-Tech iz Kiseljaka u prostorijama ove dvije škole iz Travnika uručio 30 modernih računara,( po 15 za obje škole) s dodatnom opremom potrebnih za izvođenje nastave informatike u školama.

Na ovaj način zaokružena je jedna sjajna priča koja je na najbolji način promovisala Bosnu i Bosnu i Hercegovinu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar