Odluka čelnika Serije A: Milan Đurić ostaje u Seriji A

Nogomet 16. dec 202115:53
Podijeli:
Izvor: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Članovi izvršnog odbora italijanske Serije A zasjedali su danas i odlučili da Salernitana ostaje u prvenstvu do kraja sezone.

Sa 18 glasova “za”, odlučeno je da klub za koji nastupa Milan Đurić ostaje u najelitnijem fudbalskom takmičenju u Italiji. Salernitana je do danas bila u velikim problemima i rizikovala je izbacivanje iz Serije A zbog sukoba interesa njihovog vlasnika Claudija Lotita, koji je ujedno i vlasnik Lazija.

Sukob interesa se ogleda u tome da prema pravilniku jedna osoba ne može biti vlasnik dva različita kluba koja se takmiče u Seriji A, a nakon što Lotito nije uspio naći ozbiljne kupce za tim iz Salerna, danas je odlučeno da se rok za prodaju produži do kraja sezone u Italiji.

Odluka će danas biti upućena i prema italijanskom fudbalskom savezu (FIGC), čiji će ćlanovi Izvršnog odbora zasijedati 21. decembra, kada će biti donesena i konačna odluka.

Za očekivati je da će Milan Đurić ostati u Seriji A do kraja sezone, a Salernitana je trenutno ubjedljivo posljednja na tabeli sa samo osam osvojenih bodova iz 17 utakmica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar