Pele ponovo primljen na intenzivnu njegu nakon operacije

Nogomet 18. sep 202111:58
Izvor: REUTERS/Christian Hartmann

Legenda brazilskog i svetskog fudbala Edson Arantes do Nascimento Pele ponovo je prebačen na odjeljenje intenzivne njege u bolnici u Sao Paolu, ali njegova kćerka kaže da se on dobro oporavlja.

Slavni fudbaler, koji danas ima 80 godina, uspješno je prošle sedmice operisan u bolnici “Albert Einstein“ u Sao Paolu gdje mu je uklonjen tumor debelog crijeva.

Trostruki osvajač Svjetskog prvenstva bio je u bolnici od 31. avgusta nakon što mu je tumor otkriven rutinskim testovima.

Nakon što je ponovo prebačen na intenzivnu njegu njegova ćerka Kely Nascimento kaže:

“Oporavlja se dobro i u granicama normale. Ovo je uobičajen scenario oporavka za muškarce njegovih godina, nakon ovakve operacije, ponekad je dva koraka naprijed i jedan nazad. Jučer je bio umoran i napravio je korak unazad. Danas je bolje. Želim još jednom da se zahvalim kompletnom osoblju u bolnici ‘Albert Einstein’ za svu pozitivnu energiju.”, poručila je Kely Nascimento.

Nakon što je prije nekoliko dana napustio intenzivnu njegu, slavni Pele je u poruci fanovima na Instagramu poručio da je spreman za “90 minuta, plus produžetke“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar