Pele ponovo u bolnici radi nastavka hemoterapije

Nogomet 20. apr 202211:38
Izvor: REUTERS/Christian Hartmann

Pele, bivša brazilska fudbalska zvijezda u ponedjeljak je ponovo primljen u bolnicu zbog raka debelog crijeva, koji mu je dijagnostifikovan u septembru 2021., saopštila je zdravstvena ustanova u kojoj se liječi.

Zdravstveno stanje „kralja“ Edsona Arantesa do Nascimenta je dobro i stabilno i ovih dana treba da bude otpušten iz bolnice”, navodi se u saopštenju bolnice „Albert Einstein“.

Pele, kojeg mnogi smatraju najboljim fudbalerom svih vremena, dolazi u kliniku bar jednom mjesečno radi pregleda i nastavka hemoterapije zbog tumora debelog crijeva, koji mu je otkriven u septembru, rekla je njegova porodica.

Jedini fudbaler koji je trostruki svjetski prvak (1958., 1962. i 1970.), bio je hospitalizovan u februaru na dvije sedmice zbog urinarne infekcije, koja mu je otkrivena na redovnom pregledu.

Prije nego što mu je, tokom boravka u bolnici, između avgusta i septembra 2021. dijagnostikovan rak debelog crijeva, bivša zvijezda Santosa i brazilske fudbalske reprezentacije bio je hospitalizovan 2019. u Parizu, zbog kamena u bubregu. Nakon povratka u Sao Paulo, kamen mu je uklonjen.

Godine 2014., legendarni broj 10 je primljen i na odjel intenzivne njege zbog urinarne infekcije lijevog bubrega, pa je morao na dijalizu, pošto je 70-ih ostao bez desnog, zbog sportske povrede.

Uz to ima problema i sa kukovima i u posljednje vrijeme u javnosti se pojavljuje sa hodalicom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar