Perez: Mbappe nije došao zbog političkog pritiska, date su mu sulude stvari

Nogomet 16. jun 202210:04 > 10:08
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Benoit Tessier - REUTERS/Molly Darlington

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez tačno u ponoć između srijede i četvrtka gostovao je u poznatom televizijskom šou El Chiringito, u kojem je govorio o aktuelnim temama vezanim za kraljevski klub.

Očekivano, najviše se čekalo šta će da kaže povodom slučaja Kyliana Mbappea, sa kojim je transfer već bio dogovoren, ali se on predomislio i odlučio da ostane u Paris Saint Germainu.

“Mbapeov san je bio da dođe u Real Madrid, ali se situacija promenila zoob političkog i ekonomskog pritiska. Na kraju smo rekli da ovo nije Mbappe kojeg želimo, promijenio je svoj san. I dalje ga cijenim naravno, njegova majka je željela da on dođe u Madrid, jer je to bio njegov san. Bila je tužna. Rekli su nam da joj je neprijatno zbog toga. Emanuel Macron je pozvao Mbappea, to nema smisla.”, rekao je Perez, a potom dodao:

“PSG mu je ponudio da bude vođa projekta, to je sve promijenilo. Više nisam vidio istog Mbappea kojeg smo željeli. Nije lako kad te pozove predsjednik tvoje zemlje, gradonačelnik tvog grada, pa odeš u Katar a oni ti nude sulude stvari. Nakon toga se predomislio. Nismo potpisali predugovor sa Mbappeom zbog Paris Saint Germaina, koji bi morao da bude obavješten. Nismo željeli da povećavamo pritisak na njega. Ako je Mbappe ovakav neka ostane u PSG-u. Ovo nije Mbappe kojeg sam želio. Nikada nisam rekao da je završeno, za tri godine stvari mogu da se promijene. Ovo nije “moj“ Mbappe, ali to može da se promijeni. Nijedan igrač nikada neće biti iznad kluba“, rekao je Perez.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar