Počeli radovi na stadionu Asim Ferhatović – Hase

Nogomet 09. avg 202212:27 > 13:03
Podijeli:
Izvor: Rekonstrukcija stadiona Asim Ferhatović - Hase

U sklopu projekta "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH", danas su počeli radovi na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" u Sarajevu, te će na ovom stadionu biti postavljena savremena hibridna podloga po UEFA standardima.

Početku radova su prisustvovali predstavnici Nogometnog saveza BiH, član Izvršnog odbora Fuad Čolpa i generalni sekretar Adnan Džemidžić.

Već ranije su započeti radovi na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, stadionu “Tušanj” u Tuzli, kao i na stadionu “Rođeni” u Mostaru.

Projekat se finansira iz UEFA programa HatTrick, vlastitih sredstava NSBiH, a u realizaciji ovog kapitalnog projekta rekonstrukcije terena u Bosni i Hercegovini učestvuju klubovi Premijer lige BiH i lokalne zajednice.

“Rekonstrukcija premijerligaških terena i ugradnja hibridne podloge na našim stadionima je jedan od najznačajnijih projekata koje je pokrenuo naš Savez u saradnji sa UEFA-om. Radi se o kompleksnom zadatku, ali NSBiH na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem ima kapaciteta da ovaj projekat realizuje na najbolji mogući način. Mi ćemo vrlo brzo imati savremene terene na kojim će stasavati nove generacije igrača, koji će u budućnosti nositi igru naših nacionalnih selekcija”, izjavio je generalni sekretar NSBiH Adnan Džemidžić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar