Pogledajte kako izgleda smještaj za navijače na SP u Kataru (VIDEO)

Nogomet 29. jun 202207:34 > 08:06
Podijeli:

Mediji su obišli neke od smještaja u kojima će boraviti navijači na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.

Zaljevska država bit će domaćin prvog Svjetskog prvenstva na Bliskom istoku, prvog u jednoj arapskoj zemlji, a također će biti i prvi Mundijal koji će održana na zimu.

Potražnja za ulaznicama, ali i rezervacijama je velika, ali Izvršni direktor smještaja u vrhovnom komitetu Omar Al Jaber kaže kako mjesta ima za sve.

“I pored svega imamo dosta zaliha na raspolaganju. Čekamo trenutak kada ćemo moći reći da je sve zauzeto. Još uvijek nismo blizu tog dana. Očekujemo da ćemo tokom Svjetskog prvenstva ugostiti više od milion navijača. Mošemo reći da imamo više od 100 hiljada soba na raspolaganju za navijače”, rekao je Al Jaber.

Katar, koji je otprilike veličine Jamajke, također je najmanja država koja će ugostiti najveći fudbalski događaj na svijetu. Katar će tako primiti navijače iz 32 zemlje, a svi oni će biti okupljeni oko jedinog većeg grada – Dohe.

S pozitivne strane to znači da će navijači moći lako obići sva mjesta, te će biti u prilici pratiti više od jedne utakmice dnevno, za razliku od turnira u Rusiji i Brazilu gdje su ljudi često bili primorani letjeti od mjesta do mjesta.

U nastavku pogledajte impresivni, luksuzni smještaj u kojem će navijači boraviti tokom Svjetskog prvenstva koje će početi u novembru ove godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad