Pogledajte kako teku radovi na terenu stadiona Asim Ferhatović Hase (VIDEO)

Nogomet 15. avg 202215:45
Podijeli:
Izvor: FKSinfo.com

Radovi na terenu stadiona Asim Ferhatović Hase počeli su prije nekoliko dana, a teška mašinerija već je napravila dio posla.

N1 vam donosi snimke onoga što je urađeno u proteklim danima. Ekipa koja vrši radove je uklonila postojeći travnjak u potpunosti, a radovi sa teškom mašinerijom se nastavljaju.

Dok se na Koševu radi, stadion Tušanj, umjesto živog gradilišta, liči više na napuštenu građevinu. Za N1 je potvrđeno da su radovi u Tuzli stali, ali niko ne zna iz kog razloga, što je i za agenciju FENA potvrdio Dževad Šećerbegović, direktor JU Stadion Tušanj.

“Došlo je do zastoja. Nekih 15-ak dana ne radi se ništa. Ne znamo koji su razlozi”, rekao je Šećerbegović

VEZANA VIJEST

Stanje na stadionu Rođeni u Vrapčićima i dalje je nejasno. Ekipe rade, ali čini se nedovoljnom brzinom. Posljednje informacije govore o tome da su radovi na prskalicama završeni, a po planu rada do 3. septembra travnjak bi trebao biti postavljen, iako je i to optimistična procjena. Bit će potrebno otprilike još petnaestak dana da se travnata podloga učvrsti, te po tim istim procjenama, Velež bi trebao na domaćem terenu sa novim travnjakom igrati protiv Sarajeva sredinom septembra.

To bi bilo, prema tenderu na osnovu kojeg su izvođači dobili posao gradnje terena, dva mjeseca kašnjenja, u kojima je klub višestruko oštećen da bi dobio travnatu podlugu.

VEZANA VIJEST

Sa Gradskog stadiona u Banjoj Luci nema novih informacija, osim da su radovi počeli početkom juna, ali i tamo radovi slabo napreduju, jer navodno nema dovoljno radne snage niti mašinerije koja bi mogla efikasno završiti posao.

N/FS BiH i dalje se nije oglasio vezano za kašnjenja i tempo rada konzorcija kojem su dali posao gradnje terena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

 

 

 

Komentari

Vaš komentar