“Pokušali su nam uzeti sve, ali Velež se probio i osvojio ono što je trebalo”

Nogomet 20. maj 202216:22 > 16:41
Podijeli:

Fudbaleri mostarskog Veleža priredili su mnogo zadovoljstva navijačima pobjedom u finalu Kupa Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva. Rođeni su slavili nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a tako su voljenom timu podarili prvi trofej u poslijeratnoj historiji i to na 100. rođendan.

Nakon utakmice navijači Rođenih nisu skrivali veliko zadovoljstvo, ali i radost na licima.

PROČITAJTE JOŠ:

“Sve su nam pokušali oduzeti, sve. Ali Velež se probio i osvojio ono što je trebalo. Idemo dalje, borbeno!”, rekla je navijačica mostarske ekipe.

“Drago nam je, bili smo malo skeptični, ali zadovoljni smo”, rekao je navijač Rođenih.

 “Sa kćerkama smo došli da proslavimo, kasnije ćemo na stadion. Ovdje su došli i igrači, navijači. Odlično, super je!”, ističe navijač Veleža.

“Ovo je treći kup u karijeri. Izvanredno! Zaslužili smo iako nismo bili bolji, naplatili smo neke druge stvari.” jasan je navijač Veleža.

“Uspjeh je ovo veliki za Mostar, za Velež. Čekali smo dugo, ali smo dočekali. Velež je dokazao dopadljivu igru. Presretni smo”, kaže navijač Veleža.

“Da neko piše scenario, ne bi ovo napisao. 100 godina Veleža i sada Kup je osvojen. Prošlo ljeto ludnica u gradu je bila zbog dobrih nastupa u Evropi tako da se sve poklopilo.”

“Tu su suze radosnice, emocije. To se jednostavno ne može opisati riječima. Svi smo nekako trenutno u toj nekoj fazi, stanju euforije. Večeras će biti ovdje predivno, očekujemo nekoliko hiljada ljudi i vjerujem da ćemo zajedno sa igračima i stručnim štabom da proslavimo ovaj pehar koji smo donijeli nakon 36 godina u Mostar.”

 

Podsjećamo, nakon što je meč između Sarajeva i Veleža završen bez pogodaka pristupilo se jedanaestercima. Tamo se bolje snašao Velež, a junak je bio Slaviša Bogdanović koji je skinuo jedanaesterac Mirku Oremušu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

 

Komentari

Vaš komentar