Porodica fudbalskih zvijezda: Griezmann Mbappe rođen u Čileu (VIDEO)

Nogomet 05. jan 202208:39
Podijeli:
Izvor: Reuters

Beba rođena u Čileu nazvana je po francuskim fudbalskim zvijezdama Antoineu Griezmannu i Kylian Mbappeu. Tek rođeni dječak zvaće se Griezmann Mbappe.

Griezmann Mbappe je težak 3,064 kilograma i dug 50 centimetara rođena je u 21:09 po lokalnom vremenu na Novu godinu (1. januara) u zdravstvenom centru Atacama grada Copiapo u sjevernom Čileu javlja Reuters.

Majka novorođenčeta, Teodora Pacaje, ispričala je za Reuters da je njena želja bilo ime Griezmann, dok se bebin otac odlučio za ime francuskog napadača Mbappea.

Par je porijeklom iz Bolivije, ali živi u Čileu, Na pitanje lokalnih medija zašto nisu koristili nijedno ime iz čileanskog nacionalnog tima, Pacaje je odgovorila: “Stvar je u tome što su ih već uzeli moji nećaci. Ne možemo ponoviti ista imena”

“Moj sin se zove Lionel, u našoj porodici postoji tradicija da svoju djecu dajemo po fudbalerima u nadi da će i oni u budućnosti postati fudbaleri” ispričao je ujak Griezmann Mbappea.

“Imamo u porodici Lea, slavnog Messija… Najstariji nećak zove se Andres Iniesta” navodi Hector Chmabi otac Griezmann Mbappea.

Dajući bebi ime po slavnim francuskim igračima, porodica se nada da će i dječak jednog dana postati fudbalska zvijezda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Komentari

Vaš komentar