Potez očajnika? PSG nudi Mbappeu opciju da daje otkaze trenerima i igračima!

Nogomet 19. maj 202217:29
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Benoit Tessier

Francuski prvak Paris Saint Germain postaje očajan u svojim nastojanjima da zadrži Kyliana Mbappea.

Paris Saint German na očajničke načine pokušava zadržati Kyliana Mbappea.  Daily Mail piše kako je francuski prvak osim unosnog novog ugovora ponudio i mogućnost dovođenja i otpuštanja trenera, ali i igrača.

Mbappe je, podsjetimo, pred odlukom hoće li nastaviti karijeru u PSG-u ili potpisati za Real Madrid, što je posao o kojem je većina svjetskih medija već davno pisala kao o gotovoj stvari.

Daily Mail svoj tekst bazira na izrečenom u emisiji El Chiringuito TV u kojoj je rečeno da Paris Saint Germain zapravo Mbappeu nudi da postane vođa projekta kluba s ovlastima daleko većima no što ih je dosad imao. Njih prate i bogata mjesečna primanja.

Mbappe bi trebao igrati za platu od oko 5 miliona eura mjesečno, odnosno oko 60 miliona eura godišnje. Na njih treba dodati i 100-120 miliona eura bonusa koje mu klub nudi za produljenje ugovora, a onda i novac koji bi mu stizao od marketinških prava te kroz bonuse za ostvarenja na terenu.

Donosio bi odluke i na razini sportskih direktora. Njega bi se pitalo o budućnosti aktualnog trenera Mauricija Pochettina, kao i o odluci koga bi klub trebao dovesti bude li mu dao otkaz.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar