Potez za pohvalu: Pustili protivnika da postigne pogodak iz fair playa

Nogomet 27. sep 202114:34 > 14:571 komentar
Izvor: Screenshot

U svijetu fudbala zna se desiti da neko od aktera napravi nesportski potez. Bilo da se radi o grubom prekršaju, ili da se ne vodi pravilima fair playa. Međutim, kada se ne poštuju i nepisana pravila u fudbalu, uvijek ima onih koji su spremni ispraviti situaciju.

U utakmici italijanske Serije C, između Campobassa i Fidelis Andrije desio se nesvakidašnji potez vrijedan pohvale, ali tek nakon što je domaćin iz Campobassa, prilikom vraćanja lopte protivniku postigao pogodak za privremeno izjednačenje na 1:1.

Andria je povela u 55. minuti preko Di Piazze, a sporno izjednačenje je došlo u 63., kada su fudbaleri Andrije izbacili loptu iz terena jer je jedan igrač Campobassa ostao ležati na travi. Prilikom vraćanja lopte protivniku, igrač Campobassa Joshua Tenkorang zaobišao je golmana Dinija i proslijedio je u mrežu.

Uslijedili su silni protesti fudbalera Andrije, koji su očekivali da im se lopta zbog nepisanog fair play pravila vrati u posjed, ali sudija je samo pokazao na centar. Nakon Nekoliko trenutaka, igrači Campobassa su ipak odlučili da dopuste Andriji da oni postignu pogodak i ponovno dođu u vodstvo.

Do kraja Campobasso nije uspio izjednačiti, bez obzira na to što su napadali većinu vremena. Štaviše, primili su još jedan pogodak, koji je bio djelo Bolognesea u 93. minuti utakmice.

Pomenuti detalj možete pogledati u video zapisu sa početkom od 5:00.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar