Potres u Olimpiji! Odlazi li Prosinečki?

Nogomet 29. jun 202217:30
Podijeli:
Izvor: NK Olimpija

Samo sedam dana prije početka nove sezone u Olimpiji je vruće, te će sigurno biti promjena, a pitanje je samo ko će otići. Opraštaju li se trener Robert Prosinečki i sportski direktor Mladen Rudonja?

Olimpija će idućeg četvrtka odigrati svoju prvu evropsku utakmicu, u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu u Stožicama će gostovati Differdange, no do te premijere pričat će se o mmnogočemu drugom osim o utakmici s Luksemburžanima. Slovenski kolega Rok Višković iz pouzdanih izvora doznaje da je došlo do raskola u klubu. Svi zaposlenici Olimpije i svi njezini igrači traže da predsjednik Adam Delius smijeni generalnog direktora Igora Barišića i tehničkog direktora Gorana Boromisa.

‘Grijesi’ Igora Barišića

Prvi, koji je u klub došao s novim predsjednikom i jedan je od njegovih pouzdanih ljuti, ima najviše zasluga što, suprotno predviđanjima, ljetos u Olimpiju dolaze hrvatski igrači neprovjerene kvalitete, dok su mnogi Slovenci i neki drugi igrači stavljeni sa strane.

Ne samo nogometaši, nedavno su morali otići i neki članovi drugih klupskih službi. Naravno, i navijači su nezadovoljni Barišićevim kadroviranjem. To su jasno dali i članovi navijačke skupine Green Dragonsa koji su na sastanku s njim izrazili protivljenje potezima koje povlači.

Igrači su nezadovoljni uglavnom neispunjenim obećanjima koja su posljednjih mjeseci izlazila iz Barišićevih usta. Na kraju, ali ne i najmanje važno, nogometaši Olimpije na isplatu plata čekaju dva mjeseca. Toliko dugo nisu čekali ni za vrijeme dosadašnjeg predsjednika Milana Mandarića.

‘Grijesi’ Gorana Boromise

Boromisa, koji je bio trener golmana kod bivšeg trenera Marina Skendera, zadužen je za rad škole nogometa u Olimpiji, koja je u vrlo lošem stanju.

Kad smo već kod toga, Barišić je prije nekog vremena htio smijeniti glavnog trenera mladeži Jasmina Jerića i na njegovo mjesto doveo Hrvata Juru Stržića, no onda se pokazalo da on uopštee nema odgovarajuću trenersku licencu pa nije do toga došlo.

Barišića i Boromisu ne voli i ostatak čelnog stožera na čelu sa sportskim direktorom Mladenom Rudonjom i trenerom Robertom Prosinečkim.

Danas sastanak nakon kojeg će se donijeti odluka?

Danas će se u Ljubljani održati sastanak, nakon kojeg će biti jasno u kojem smjeru će priča ići. Delius također nije zadovoljan onim što se događa u Olimpiji, no pitanje je na čiju će stranu stati. On je taj koji je doveo Barišića u klub.

Događaji u Stožicama bit će zanimljivi sljedećih nekoliko sati (možda i sljedećih nekoliko dana), no više-manje je jasno da postoje samo dvije mogućnosti – odlazak Barišića i Boromise ili mnogih drugih na čelu sa sportskim direktorom Rudonjom i trenerom Prosinečkim.

Prema informacijama do koji je došao SK, uskoro će u Olimpiji biti sazvana konferencija za novinare, što svakako nije slučajnost. Možemo očekivati ​​najavu ili potvrdu velikih promjena. Dakle, ništa novo u Olimpiji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar