Poznato koliko su ozbiljni problemi sa srcem Aubameyanga

Nogomet 15. jan. 202216:26
Podijeli:
Izvor: GABRIEL BOUYS / AFP

Pierre-Emerick Aubameyang, nogometna zvijezda Arsenala i reprezentacije Gabona, nema većih problema sa srcem, navode tokom subote engleski mediji.

Po dolasku na Afrički Kup Nacija, tokom prošlse sedmice, Aubameyang je dobio pozitivan test na COVID-19 koji se proširio u igračkom kadru Gabona.

Isto tako, daljnje pretrage su pokazale kako trojica reprezentativaca Gabona, a osim Aubameyanga u pitanju su bili Axel Meye i Mario Lemina, imaju srčanih problema nakon zaraze koronavirusom.

Iz tih razloga spomenutog trojca nije bilo na travnjaku utakmice Gabona i Gane koja je završila 1-1, a odmah po saznanju doktori Arsenala stupili su u kontakt s ljekarskom ekipom Gabona.

Utvrđeno je kako se Aubameyang, kao i ostali dvojac, osjeća dobro. Da su prvotne pretrage pokazale blage probleme i da jedino zbog predostrožnosti svi oni nisu odigrali utakmicu protiv Gane.

Najavljene su i daljnje pretrage (magnetska rezonanca) te su iz gabonske reprezentacije najavili kako žele „slijediti sve protokole i biti oprezni zbog zdravlja fudbalera”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar