Prevljak: Atmosfera je pozitivna, mi igrači smo svjesni svojih kvaliteta

Nogomet 28. mar. 202217:46 > 17:472 komentara
Podijeli:
Izvor: Smajil Prevljak / Screenshot

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Zenici odigrati i drugi prijateljski susret planiran za ovaj ciklus.

Tim povodom medijima su se obratili selektor reprezentacije Ivaylo Petev i napadač Smajil Prevljak.

Navijača na stadionu naše reprezentacije nakon loših rezultata sve je manje, a poraz od Gruzije samo je pogoršao situaciju. Prevljak se osvrnuo na novi loš meč našeg nacionalnog tima.

“Sigurno je da smo i mi očekivali pobjedu protiv Gruzije. Mislim da smo imali čak i šanse da pobijedimo. Dali smo gol koji nije bio ofsajd. Kreirali smo šanse i mislim da smo realno, nezasluženo, izgubili. Vidjelo se i na terenu da smo bolja reprezentacija i sada nas očekuje ta utakmica protiv Luksemburga gdje ćemo ići na pobjedu”, rekao je Prevljak.

Upitan je Prevljak i da li očekuje veću minutažu na sutrašnjem susretu nego je to bio slučaj u petak protiv Gruzije.

“Vidjet ćemo, to selektor odlučuje, ali ja sam spreman”, jasan je Prevljak.

Govorio je Prevljak i o raspoloženju u ekipi nakon novog poraza.

“Očekivali smo pobjedu i sigurno da bi bilo bolje da je ona došla. Ipak, mi smo svi tu profesionalci i znamo se nositi i sa porazima tako da ili dvije utakmice koje pobijedite brišu ove loše. Sve je pozitivno i pozitivna je atmosfera i svjesni smo i mi igrači svojih kvaliteta tako da dat ćemo sve od sebe da sada pobijedimo i spremimo se za Ligu nacija”, kaže Prevljak.

Reprezentacija je u nizu od četiri uzastopna poraza i upitno je koliko bi i sutrašnja pobjeda protiv Luksemburga ublažila stanje.

“Mislim da može popraviti jer očekujemo svi pobjedu. Kako cijela država tako i mi. Sigurno je da ćemo ih napasti od samog početka i ići ćemo na pobjedu”, zaključio je Prevljak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar