Radončić: Ne bojimo se Putina i Dodika, utakmica s Rusijom se neće igrati

Nogomet 20. sep 202220:521 komentar
Izvor: SBB

U sali Doma kulture u Zavidovićima Savez za bolju budućnost BiH večeras je održao predizborni skup, na kojem je govorio i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

“Uzaludno Milorad Dodik pokušava da uplaši bh. patriote svojim marionetskim trčanjem kod Vladimira Putina. Mi se ne bojimo Putinovih provokacija i njegove političke pudlice u Bosni i Hercegovini. Prošli smo najtežu agresiju, pokazali smo da se znamo odbraniti i sačuvati BiH. Džaba je Dodik obećao Putinu da će se igrati fudbalska utakmica između naše zemlje i Rusije, jer sam potpuno siguran da naši reprezentativci neće htjeti da izađu na teren s onima koji su izvršili agresiju na jednu evropsku zemlju i čine najteže ratne zločine. Među našim fudbalerima ima dosta onih čiji su roditelji i najbliže porodice osjetili strašne ratne posljedice i siguran sam da je Dodik kod Putina svirao praznu frulu”, rekao je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić komentirajući današnji odlazak Milorada Dodika u Rusiju.

SBB

Putinovo ponašanje je, rekao je Radončić, brutalno miješanje u izbornu kampanju u BiH. Lider Saveza za bolju budućnost BiH iskazao je sigurnost da ni to Dodiku neće pomoći da napravi pobjednički rezultat u Republici Srpskoj.

“Bosni i Hercegovini, a time i RS, mjesto je u porodici evropskih naroda, u NATO-u, što će, prije ili kasnije, shvatiti i marioneta Dodik i njegov vojno već uzdrmani mentor Putin”, poručio je Radončić.

SBB

Predsjednik Radončić ponovio je da SBB ima moćan ekonomski plan za cijelu BiH i da je to jedina opcija koja Bosnu i Hercegovinu može izvesti iz stanja apatije, konflikata, nerazvijanja, masovnog odlaska naroda i okrenuti novu i uspješniju stranicu BiH.

Osim Radončića, prisutnima su se obratili nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Adnan Jupić, nosilac liste za Parlament FBiH Aldin Isaković, nosilac liste za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona Adel Sinanović te kandidatkinja za Kantonalnu skupštinu Amra Jupić, kao i povjerenik Gradskog odbora SBB-a Zavidovići Azem Horozović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar