Reakcija FSBiH na pisanja o zastavi ispred zgrade Saveza

Nogomet 27. maj. 202218:50 > 20:55
Podijeli:
Izvor: N1

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine nalazi se pod brojnim kritikama zbog raznih propusta, a posljednja je stigla zbog naopako postavljene zastave ispred zgrade krovnog tijela bh. nogometa.

N1 je prije nekoliko dana dobio brojne poruke građana kako je zastava Bosne i Hercegovine ispred zgrade Saveza postavljena nepravilno, a nakon toga otišli smo i fotografisali istu.

Danas su se povodom pisanja medija u našoj zemlji oglasili iz Saveza saopštenjem u kojem između ostalog navode kako ne postoji jasan propis za pravilno postavljanje zastave.

“Nogometni/fudbalski savez Bosne i Hercegovine ovim putem želi reagovati na natpise u pojedinim medijima o načinu na koji je postavljena zastava BiH ispred administrativne zgrade.

U potpunosti podržavamo novinarsku slobodu i pravo na slobodan govor svakog pojedinca. Međutim, ne možemo razumjeti potrebu da lično mišljenje i stavovi budu mjerilo na osnovu kojeg se procjenjuje da li je državna zastava postavljena u skladu sa zakonom”, poručuju iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, na sjednici Predstavničkog doma održanoj 6. juna 2001. godine i na sjednici Doma naroda održanoj 23. maja 2001. godine, usvojila je Zakon o zastavi Bosne i Hercegovine, u kojem nije jasno precizirano kako se zastava u vertikalnom položaju službeno ističe, dodaje se dalje u reakciji Saveza te poručuje:

“Nemamo namjeru voditi polemiku da li je zastava ispred zgrade NS/FS BiH u Sarajevu postavljena pravilno”.

Također, iz krovne kuće bh. nogometa u saopštenju su postavili i dva članka sa N1 portala iz 2016. i 2020. godine u kojima se pojašnjava pravilno postavljanje zastave naše zemlje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar