Samo opomena: Ronaldo saslušan zbog incidenta na Goodisonu

Nogomet 17. avg 202220:57
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Toby Melville

Fudbaler Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo prošao je samo sa opomenom nakon incidenta sa navijačem nakon gostovanja na Goodison parku i duela sa Evertonom prošle sezone.

Ronaldo je na kraju utakmice oteo jednom detetu telefon iz ruke i polomio ga, a na kraju se ispostavilo da se radi o autističnom dečaku kome se Ronalno naknadno izvinio.

“Možemo da potvrdimo da je tridesetsedmogodišnji muškarac dobrovoljno saslušan zbog toga što je optužen za napad. Optužba se odnosi na incident nakon meča Evertona i ManchesterUniteda na ‘Goodison parku’ u nedjelju 9. aprila“, navela je Merseyside policija.

Majka dječaka ispričala je kako je sve izgledalo iz njenog ugla:

“Bili smo pored tunela kuda su oni prolazili i moj sin ih je snimao. Spustio je telefon, jer je Ronaldu noga krvarila. Ronaldo je bio u užasnom, užasnom raspoloženju i izbio je mom sinu telefon iz ruke i nastavio da hoda. Može da se vidi modrica koja mu je ostala. Ja sam plakala i bila u šoku, a Jacob je bio u totalnom šoku. On je autističan i ima dispraksiju, tako da sve dok nismo stigli kući, nije shvatio šta se desilo. On je autistični dječak koga je napao fudbaler, tako ja to vidim kao majka“, rekla je Sara Kelly.

Cristiano Ronaldo se izvinio Jacobu Hardingu poslije incidenta i pozvao ga na utakmicu Manchester Unijteda na Old Traffordu, ali je dječak rekao majci da više u životu ne želi da vidi Portugalca.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar