SIPA od N/FS BiH traži dokumente o spornim ugovorima! (FOTO)

Nogomet 07. apr 202222:10 > 22:443 komentara
Podijeli:
Izvor: NFSBiH

Državna agencija za istrage i zaštitu zatražila je od Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine dokumentaciju o spornim ugovorima, saznaje N1.

Naša medijska kuća došla je u posjed dokumentacije u kojoj SIPA traži od krovne kuće bh. fudbala da se dostave određeni dokumenti u vezi sa navodnim zloupotrebama službenih ovlaštenja uposlenika N/FS BiH.

SIPA je prije nekoliko sedmica od Saveza zatražila dokumente vezano za zapošljavanje tri osobe u N/FS BiH, i to Vase Mijovića, direktora marketinga i komunikacija u N/FS BiH i Rijada Prolića. SIPA je od Saveza zatražila njihove ugovore o radu.

Još važnije, SIPA traži dokumentaciju u vezi angažovanja savjetnika predsjednika Nogometnog saveza BiH, Marka Miličića, odluku ili drugi akt Izvršnog Odbora, ili drugog tijela Saveza o njegovom zaposlenju ili angažovanju.

Državna agencija za istrage i zaštitu također želi na uvid izvještaje koje je pisao sam Miličić, a koji imaju veze sa njegovim angažmanom u N/FS BiH, kao i sve novčane uplate koje je Savez izvršio na račun Miličića.

Izvor : N1

N/FS BiH također bi trebao pojasniti na osnovu čega je određen novčani iznos za poslove intelektualnog rada, te zbog čega je savez pristao da Miličiću isplati sve “dodatne troškove”, u koje su uračunati svi procijenjeni troškovi koji se navode u Miličićevom ugovoru.

SIPA također želi listu osoba koje su putovale sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine na utakmice u Finsku i Dansku 2021. godine.

Izvor : N1

Pripadnici SIPA-e također žele odgovore i dokumentaciju vezanu za troškove u hotelu Swiss u Sarajevu, odnosno sve uplate za sve osobe koje su tamo odsjele na račun N/FS BiH.

I naposlijetku, SIPA također želi kompletnu dokumentaciju vezanu za gradnju terena sa vještačkim travnjakom u Krupi na Vrbasu, u Mostaru i u Ilijašu.

Treba napomenuti da je SIPA i ranije u 2021. godini tražila odgovore od N/FS BiH, ali krovna kuća bh. fudbala nije dostavila dokumentaciju u cjelini.

Podsjetimo, N1 je nedavno pisao o mogućim malverzacijama u NFSBIH putem agencije Sport Clean iz Beograda. Članak možete pročitati ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

 

Komentari

Vaš komentar