Sunderland kupio 23-godišnji Francuz

Nogomet 18. feb 202120:07
Izvor: AFP

Bivši prvak, a sada član trećeg razreda engleskog nogometa, Sunderland dobio je novog vlasnika, 23-godišnjeg Francuza Kyrila Louisa-Dreyfusa koji je postao najmlađi predsjednik nekog kluba u engleskom nogometu.

Mladi Francuz je preuzeo kontrolni paket u klubu, dok će bivši vlasnik Stewart Donald zadržati manjinski udio.

“Kyrilova predanost, oštroumnost i integritet uvjerili su nas da prihvatimo njegov prijedlog”, rekao je Donald u izjavi.

“Njegova vizija i želja vraćanja Sunderlanda u vrh bila je očita od samog početka, a njegova je ponuda ona za koju smatramo da klubu daje najbolje šanse za dugoročni uspjeh i održivost.”

Kyril je sin bivšeg vlasnika Marseillea Roberta Louis-Dreyfusa koji je umro 2009. i švicarske milijarderke rođene u Rusiji Margarite Louis-Dreyfus, predsjednice grupe Louis Dreyfus.

“Danas započinje novo uzbudljivo poglavlje u povijesti Sunderlanda,” rekao je mladić.

“Iako se nogomet suočava s izazovima koje treba prevladati, uvjeren sam da zajedno možemo prebroditi sadašnju oluju i postaviti čvrste temelje kako bismo klubu donijeli održiv i dugoročan uspjeh.”

Sunderland je šest puta bio engleski prvak, no posljednji put davne 1936. godine, dok je dva puta osvojio FA kup, zadnji put 1973.

Iz Premiershipa je ispao 2017. godine, a trenutačno se nalazi na sedmom mjestu “League One”, prenosi Hina.

Komentari

Vaš komentar