Supruga zaprijetila treneru Palmeirasa: Ako dobiješ crveni karton prodajem auto

Nogomet 28. sep 202222:02
Izvor: REUTERS/Carla Carniel

Trener Palmeirasa Abel Ferreira otkrio je gostujući u jednom podkastu da mu je supruga zaprijetila da će prodati jedan od njegovih omiljenih automobila ako ponovo dobije crveni karton, ali i da je to već jednom uradila.

Nekadašnji defanzivac trenerskim poslom bavi se od 2011, a od kada je 2020. preuzeo Palmeiras dobio je nevjerovatna 32 žuta i pet crvenih kartona. Posljednji crveni karton dobio je prije deset dana tokom meča sa Santosom.

„Imam posebnu strast prema starim automobilima. Kupio sam jedan i ovdje, Mustang iz 1966“, rekao je Ferreira.

Njegova supruga sa kojom je još iz srednjoškolskih dana i sa kojom je u braku 15 godina ima poseban način na koji pokušava da primiri njegov temperament.

„Nije to uradila od kada smo ovdje, ali uradila je to već jednom u Portugalu. Upozorila me je – svaki put kada dobijem crveni karton prodaće jedan od mojih automobila. Već je to jednom uradila. Zajedno smo još od škole, bila mi je podrška u najtežim momentima, ali uvijek me posebno kritikuje zbog ponašanja. Nekada me i kazni“, rekao je trener brazilskog kluba.

On se našao u centru pažnje i u martu ove godine kada je u knjizi naziva „Hladna glava, vrelo srce“ otkrio svoj pomalo bizaran način gledanja na odbranu sa trojicom igrača.

Knjiga priča o radu njegovog stručnog štaba od dolaska u Palmeiras, a u jednom dijelu u kome objašnjava kako kreiraju taktiku i odbranu navedeno je objašnjenje:

„Pravljenje odbrane sa tri igrača je kao vođenje ljubavi. Nekada u kuhinji, nekada u dnevnoj sobi, nekada u kadi, nekada u spavaćoj sobi. Ali, uvijek sa istim ciljem – da tim bude snažan“.

Nije nedavno poštedeo ni Chelsea od koga je njegov Palmeiras poražen na Svjetskom klupskom prvenstvu pa je posebno istakao činjenicu o broju engleskih igrača u engleskom klubu u odnosu na broj brazilskih fudbalera u njegovom timu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar