Tri ministra s rukovodstvom FK Željezničar dogovorili nekoliko projekata

Nogomet 29. sep 202220:45
Izvor: Armin Heric/fkz.ba

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović, ministar kulture i sporta Samir Avdić i ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić posjetili su danas FK Željezničar, gdje su s rukovodstvom kluba razgovarali o realizaciji nekoliko infrastrukturnih projekata.

Do sastanka je došlo nakon što su ekipe KJP Vodovod i kanalizacija Sarajevo konstatovale određene kvarove, te je na njihovu inicijativu došlo do susreta ministara u Vladi KS s Upravom kluba.

Ministar Hadžiahmetović je kazao da su razgovarali o određenim problemima koje ovaj klub ima u smislu vodosnabdijevanja, pristupnih puteva i rasvjete na stadionu i oko stadiona.

“Vlada Kantona je spremna da učestvuje u realizaciji projekata koji su u njenoj nadležnosti, da osiguramo sistem vodosnabdijevanja, da uradimo manju rekonstrukciju, kao i da radimo projekte poboljšanja rasvjete i uređenja pristupnih puteva prema samom stadionu. Nadamo se da ćemo na ovaj način omogućiti da uslovi za FK Željezničar budu znatno bolji, ali i da građani, odnosno gosti, imaju bolji ambijent” naveo je poslije sastanka ministar Hadžiahmetović, koji je iskazao spremnost za nastavak saradnje.

Predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar Edis Kovačević se u ime kluba zahvalio Vladi KS i ministrima na podršci koju pružaju.

“Mi kao klub se borimo da poslujemo odgovorno, transparetno i u skladu sa svim zakonskim propisima. Cijenimo svaku pomoć koja nam se pruža. Vlada KS nam je konstantno pružala pomoć u prevazilaženju problema u operativnom poslovanju. To u klubu cijenimo i nadamo se da ćemo istim tempom nastaviti sarađivati i u budućnosti” naveo je Kovačević, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar