Uprkos presudi: Benzema neće biti isključen iz reprezentacije

Nogomet 10. nov. 202113:55
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Alberto Lingria

Fudbalski reprezentativac Francuske Karim Benzema neće biti isključen iz državnog tima u slučaju eventualne kazne za učešće u ucjenjivanju saigrača iz ekipe, rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Francuske Noel Le Graët.

“Trener je uvijek odgovoran za selekciju, a Benzema neće biti isključen u vezi sa mogućom sudskom kaznom. Čak i da bude kažnjen, uslovnom zatvorskom kaznom, on i dalje ima pravo žalbe na osuđujuću presudu. Njegov poziv ili ne u narednim mjesecima neće biti povezan sa ovim slučajem“, rekao je Le Graët.

Napadač Real Madrida optužen je za saučesništvo u pokušaju ucjene bivšeg saigrača iz francuske reprezentacije Mathieua Valbuene 2015.godine, kada je vršio prtisak na njega da plati novac ucjenjivačima da ne bi objavili njegov porno snimak.

“Nikada neću intervenisati da kažem da ga ne zovemo u tim. Posle toga, sve je na Didieru Deschampsu da razmotri da li je Benzema u sportskom smislu sposoban da igra za reprezentaciju“, dodao je Le Graët.

Podsjetimo, Benzema se prošlog maja vratio u reprezentaciju posle pauze od pet godina kako bi nastupao na Evropskom prvenstvu.

Konačnu presudu o ovom slučaju donijeti će sud u Versaju 24. novembra.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar