Vaha za N1: Kup je melem na ranu, pobijedila je ljubav koja se gaji prema Veležu

Nogomet 20. maj 202216:36 > 18:431 komentar
Podijeli:
Izvor: LOIC VENANCE / AFP - N1 / F.Z.

Legendarni fudbaler Veleža i aktuelni selektor fudbalske reprezentacije Maroka Vahid Halilhodžić u razgovoru za N1 nije krio oduševljenje zbog titule Rođenih poslije 36 godina.

Vahid Halilhodžić čestitao je svom najvoljenijem klubu titulu koju su čekali više od tri po decenije.

“Jutros sam zvao predsjednika Veleža da čestita igračima, stručnom štabu i svima u klubu.  Svi ljubitelji i navijači Veleža su oduševljeni što imaju priliku da u jubilarnoj godini kada Velež slavi stogodišnjicu da osvajanjem Kupa daruju najljepši poklon klubu, a to je trofej Kupa BiH” ističe Halilhodžić.

Selektor Maroka nije imao priliku gledati utakmicu, ali su ga članovi porodice obavještavali iz minute u minutu o dešavanjima na Bilinom Polju.

“Poslije tolikih poteškoća koje je proživio Velež, ta pobjeda u Kupu je stvarno je melem na ranu. Nisam mogao gledati utakmicu na televiziji, ali sam bio u kontaktu sa bratom Enom (Enver Halilhodžić) koji me izvještavao o rezultatima. Bio je od brata sin, koji je bio na utakmici, pa mi je poslao neke fotografije. Kasnije sam pogledao kratki rezime meča i penala. Zaista velika nagrada za sve ljubitelje Veleža”

Pitali smo Vahu i da li se njegovi osjećaji nakon uspjeha Rođenih može opisati kroz stihove Dine Merlina “Kako si Vaha, imaš li daha?”. On nam je kroz smijeh odgovorio.

“Još jedna tekma čeka. Odnosno tekme me čekaju. Ma drago mi je zbog svega što znam šta se dešavalo unutar i oko kluba. Ljubav koju ljudi gaje prema Veležu je nešto fantastično. I u ovoj zlatnoj godini ova generacija je iskoristila priliku i pridružila se onim generacijama koje su osvojile kup one države” odgovara legenda Rođenih.

Feđa Dudić napravio je taktičku izmjenu pred kraj finala, kada je uveo golmana Slavišu Bogdanovića, koji je odbranama donio radost Mostarcima.

“To sam vidio nekoliko puta, da znaju ko im je specijalist za penale i da na kraju daje rezultat. Taj potez Feđe Dudića je izvanredan i odlučio je tom izmjenom pobjednika finala Kupa BiH”

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić čestitao je titulu prvaka Veležu uz objavu “Sve titule idu u naš Grad Mostar ove godine na ponos svih Mostarki i Mostaraca”. Halilhodžić je pohvalio potez prvog čovjeka grada na Neretvi.

“Jako fina gesta gradonačelnika. Stvarno mu zahvaljujem na tome. Taj grad mora da opstane zajednički. Ove dvije titule koje dolaze u Mostar, nadam se da će smanjiti neke tenzije koje političari stalno isprovociraju. Sportisti su ti koji sve to mogu smanjiti i da jednog dana donijeti ako mogu reći normalnije stanje. Zbog svega toga poruka gradonačelnika je puno važna” zaključuje Halilhodžić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar