Vraća li se Senad Misimović u FK Željezničar?

Nogomet 11. avg 202207:23 > 07:53
Podijeli:
Izvor: Nova BH

Upravni odbor Fudbalskog kluba Željezničar jučer je održao sastanak u Plavom salonu sa nekadašnjim predsjednicima ovog kluba, Senadom Misimovićem i Vedranom Vukotićem.

Upravo je Senad Misimović u ekskluzivnom razgovoru za kolege sa Nove BH govorio o samom sastanku, ali i eventualnom povratku na Grbavicu.

“Ovo je bio konsultantski sastanak. Govorili smo o sadašnjem stanju kluba i njegovom potencijalima. Nema govora o mom povratku u klub u nekadašnjoj formi i kako je to bilo u prošlosti. Bilo je i nekoliko konkretnih zaključaka, ja mislim da je klub dovoljno snažan i dovoljno velik po pitanju navijačkog korpusa i da je moguće zbog toga proširiti priču o mogućim ulagačima. Mislim da je moguće kroz dioničko društvo i animiranjem navijača da kupe dionice kluba oživjeti klub. Mi hoćemo tako napraviti navijače vlasnike 49% dionica kluba. Veći ulagači se podrazumijevaju, te oni garantuju održiv klub, posebno kroz administraciju”, rekao je Misimović, a potom dodao:

“Ja kao navijač ne razmišljam o potencijalnom investitoru. Razmišljam o mnogo ljudi, gdje će se svako u okviru svojih mogućnosti kupiti svoju dionicu, te tako može Željo napredovati. Željo nema tu opciju da ima jednog vlasnika, te on ne može biti vlasništvo jednog čovjeka, to nije u njegovom kodu.”

Osvrnuo se Misimović i na to da li postoji neka druga funkcija u FK Željezničar na koju bi se mogao vratiti.

“Ne postoji funkcija koju bi mogao obavljati u FK Željezničar, mogu biti samo dioničar”, kategorično je odgovorio Misimović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar