Vrijedna donacija Hasana Salihamidžića za Jablaničane

Nogomet 25. maj. 202217:49
Podijeli:
Hasan Salihamidžić
Izvor: Hasan Salihamidžić (Marco DONATO / BAYERN MUNICH / AFP)

Sportski direktor Bayern Munchena, Hasan Salihamidžić, razveselio je brojne jablaničke kolektive, udruženja i učenike vrijednom donacijom.

Radi se o sportskoj opremi i opremi za jablanička udruženja, sa logom FC Bayern Munchena. Velika količina opreme raspoređena je na kolektive u Jablanici ravnomjerno, prema broju korisnika. Donacijom su obuhvaćeni svi sportski klubovi koji su u Sportskom savezu Općine Jablanice, piše jablanica.live .

Osim članica Sportskog saveza, donacijom su obuhvaćena i udruženja koja su od vitalnog značaja za Jablanicu, a radi se o Vatrogasnoj jedinici Jablanici i Gorskoj službi spašavanja Jablanica. Vatrogasci su dobili 10 jakni i određeni broj termo majica i trenerki. Planinarska društva i GSS-Jablanica također su dobili termo majice i zimske jakne, ono što oni mogu iskoristiti u svakodnevnoj upotrebi.

Također, donacija nije zaobišla niti Odred izviđača ”Jablan” Jablanica i Omladinski klub ”Pod istim suncem” Jablanica. Kompletno su opremljene i sportske sekcije obrazovnih ustanova. Osnovna škola ”Suljo Čilić” Jablanica i Srednja škola Jablanica te područno odjeljenje u Ostrošcu zaprimile su donacije.

Prigodna donacija uručena je i direktoru JU Sportskog centra Jablanica, kako bi i radnici bili jednoobrazno obučeni.

U srijedu u 18:00 sati nastaviti će se podjela ove vrijedne donacije. U Sportskom centru Jablanica biti će organizirana podjela za članice Sportskog saveza. Organizaciju podjele je na sebe preuzela uža Salihamidžićeva obitelj u Jablanici.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar