Xhaka u centru kladioničarskog skandala, pokrenuta istraga zbog namještanja

Nogomet 18. jun 202215:21
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Scott Heppell

Policija u Engleskoj započela je istragu protiv zvijezde Arsenala i švicarske reprezentacije Granita Xhake zbog sumnje da je učestovao u kladioničarskom skandalu.

On se nalazi pod istragom jer se sumnjiči da je namjerno dobio žuti karton na meču protiv Leedsa 18. decembra kako bi pomogao da prođe tiket na kladionici.

Xhaka je karton zaradio pri pri rezultatu 4:1 za njegov tim a sumnja je nastala zbog jedne velike uplate, 2.000 funti da će dobiti karton na toj utakmici.

Xhaka je na toj utakmici zaradio žuti karton u 86. minutu zbog odugovlačenja igre prilikom izvođenja slobodnog udarca.

Sumnjiva opklada je uplaćena preko web sitea koji omogućava kladioničarima da se, između ostalog, klade između sebe, a “sretnom” igraču uplata na žuti karton za Xhaku donijela je 250.000 funti.

Izvor : REUTERS/David Klein

Odmah su reagovale kladionice koje su obavestile Fudbalsku federaciju Engleske o visokoj uplati na igru koja daleko prevazilazi prosječne sume novca i da sve sluti na dobro pripremljen scenario u koji je bio uključen i sam fudbaler..

Fudbalska asoicijacija za sada nije pokrenula istragu protiv Xhake, ali je obavještena i u pripravnosti je da reaguje na osnovu onoga što bude dobila od pomenute kriminalističke agencije koja vodi slučaj.

Interesantan je i detalj da je Xhaka igrač sa najmanje žutih kartona u Arsenalu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar