Zeljković: Dobijam prijeteće poruke, prijete mi smrću, ali se ne bojim

Nogomet 23. sep. 202114:30 > 14:323 komentara
Podijeli:
Izvor: NFSBiH

Jedna od glavnih vijesti proteklih dana u Bosni i Hercegovini proteklih dana jeste prekinuti susret 10. kola Premijer liga Bosne i Hercegovine između Veleža i Borca, a danas se predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković našao na meti huligana.

Susret Veleža i Borca jučer je zvanično registrovan rezultatom 3-0 u korist banjalučkog tima, stadion Rođeni je suspendovan na šest utakmica, predsjednik Veleža Šemsudin Hasić suspendovan je iz fudbala na dvije godine, mostarskom timu su oduzeta tri boda i izrečena im je kazna od 10.000KM.

Nakon svih ovih događanja na adresu predsjednika Fudbalskog saveza BiH Vice Zeljkovića stigle su prijeteće poruke prenosi portal Mondo.

“Od jučer sam dobio na desetine prijetećih poruka i naravno da ću to sve da prijavim MUP-u. Prijete mi ubistvom i raznim glupostima, a mogu samo da kažem da se ne bojim i da me to neće pokolebati i da ću u budućnosti raditi kako treba”, poručio je Zeljković.

On nije želio da komentariše pojedine sudijske odluke jer, kako je naglasio, to nije njegov posao.

“Nije moje da komentarišem sudijske odluke. Postoji komisija u Savezu koja delegira sudije, svakodnevno je u komunikaciji sa organima UEFA, organizuje seminare, edukacije. Da li je to na nekom ‘high levelu’? Vjerovatno da nije i da fale određene stvari, ali činjenica je da suđenje nije lošije nego što je bilo u prošlosti, nego se sada pokušavaju okrenuti teze jer nekim centrima moći nešto ne odgovara. Ali, to je njihov problem”, poručio je Zeljković, koji je potom dodao da neće biti tolerancije za slične događaje:

“Tako je. Zahtijevat ću još da se rade izmjene i dopune disciplinskog pravilnika i kazne moraju biti znatno drastičnije!”

Istakao je da mu je žao istinskih ljubitelja fudbala u Mostaru, kojih je mnogo više od onih koji su napravili nerede u duelu sa Banjalučanima.

“Žao mi je svih istinskih navijača Veleža. Siguran sam da više od 90 odsto navijača kluba sa historijom i tradicijom su pravi navijači, koji vole svoj klub i moraće da ispaštaju i ne gledaju utakmice na svom stadionu zbog određene grupe ljudi, ako se mogu nazvati ljudima”, rekao je Zeljković na kraju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar