Zeljković za N1 o nemilim scenama: Treba izreći najoštrije kazne

Nogomet 22. sep 202113:44 > 14:123 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

Susret 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između FK Velež i FK Borac prekinut je osam minuta prije kraja zbog utrčavanja domaćih navijača na teren stadiona Rođeni.

Sinoćnje nemile scene na, ali i nakon susreta između Veleža i Borca za N1 je komentarisao predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković.

“Sigurno da ne treba biti puno pametan nego reći sljedeće stvari. Kada kažem ne treba biti dovoljno pametan mislim da je logično ono što se desilo i da tome nije mjesto na stadionu, nije mjesto u fudbalu i prema tome ni u našem društvu. Desila se ružna scena, treba oštro reagovati i izreći najoštrije kazne kako u budućnosti nekoj skupini i pojedincima ne bi palo na pamet da ponove isto. Sigurno da je to katastrofalno i tome se mora stati u kraj. Ono što treba reći jeste da ovo nije došlo slučajno. Mjesecima unazad, faktički od mog dolaska na funkciju predsjednika saveza gospodin Hasić, predsjednik Veleža pokušava da spinuje stvari i pravi negativnu atmosferu. Ta atmosfera je upravo otišla prema pogrešnom pravcu. Spinovanja od kada sam ja došao da ništa ne valja, iz njemu poznatih razloga i mogu slobodno da kažem da je on prouzrokovao ovakvu sinoćnju atmosferu koja nije dobra.”, rakao je Zeljković koji se potom osvrnuo i na sastanke koji će biti održani danas:

“Danas zasjedaju organi Fudbalskog saveza BiH, disciplinska i takmičarska komisija. Sigurno da se očekuju najoštrije kazne. Prije svega prema predsjedniku Hasiću koji je više puta bio pred našim disciplinskim organima, dobijao je novčane kazne, ali to očigledno nije uticalo na njega. On ima neki svoj pravac koji je očigledno pogrešan, ali mislim nakon ovog svega je realno da on dobije suspenziju obavljanja funkcija u fudbalu i sigurno da Savez po statutu ima pravo za tu mogućnost.”, rekao je Zeljković.

Predsjednik saveza Zeljković upitan je i da li ipak treba poraditi na dosadašnjem suđenju na utakmicama Premijer lige Bosne i Hercegovine.

“To je sada zavisno kako neko želi nešto da predstavi i da pravi atmosferu. O suđenju se raspravlja svaki dan i svake sedmice. Radi se na edukacijama, prave se seminari. Naš komitet je u stalnoj komunikaciji sa UEFA-om i sigurno da problema je uvijek bilo i bit će. Sve oči su uprte u suđenje i neke strane su uvijek više, a neke manje zadovoljne. To treba da ostane u domenu fudbala i tako se treba i ponašati. Nema razloga da u budućnosti bude tako.”, rekao je Zeljković, a potom dodao:

“Što se tiče suđenja, ne bih ja pravio nikakav poseban slučaj. Sinoćnja utakmicu svako doživljava na svoj način i to jeste fudbal. Zato je on najvažnija sporedna stvar na svijetu i zbog toga je toliko popularan. Svako ga kažem gleda na svoj način, ali kažem uvijek postoje granice i normalno ponašanje prije svega.”, zaključio je Zeljković.

Takmičarska komisija počela je od 13 sati, dok je disciplinska u 15 nakon koje bi trebalo biti poznato više detalja vezanih za sinoćnji susret.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar