Zlatanov govor oduševio Rossonere: Italija pripada Milanu!

Nogomet 23. maj. 202217:41
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Daniele Mascolo

Zlatan Ibrahimović pravi je lider u svlačionici Milana, a to je pokazao i nakon trijumfa nad Sassuolom (0:3), čime su Rossoneri postali novi prvaci Italije.

Prije svečane ceremonije dodjele medalja i pehara, Ibrahimović je saigračima održao snažan govor.

“Prije svega, da vam kažem da se ne povlačim. Ovo nije takva vrsta govora”, rekao je Ibra, pa nastavio:

“Od prvog dana kada sam stigao ovdje, a nakon toga su stigli i neki drugi igrači, nije bilo mnogo ljudi koji su vjerovali u nas, ali kada smo shvatili da se moramo žrtvovati, da se moramo napatiti, da moramo vjerovati i raditi.. Kada se to dogodilo postali smo ekipa, a kada ste ekipa, ovakve stvari su moguće. Danas smo prvaci Italije.”

Ibrahimović se zatim jednim aplauzom zahvalio svojim saigračima za odrađenu sezonu, a isto je uradio za Paola Maldinija, Rickyja Massaru i Ivana Gazidisa. Zatim je Zlatan nastavio sa svojim govorom.

“Niko nije  vjerovao u nas, a mi smo postajali sve jači. Ponosan sam na sve vas. A sada mi učinite uslugu: slavite kao šampioni, jer Milano ne pripada Milanu. Italija pripada Milanu”, rekao je Zlatan, a zatim je izvrnuo stol na opšte oduševljenje svojih saigrača.

Milan je osvojio svoj prvi Scudetto u 11 godina, a Ibrahimović je svoj dio uradio kroz liderstvo koje nesumnjivo posjeduje i koje je još jednom pokazao.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar