Ljubović: Prenosi utakmica Premijer lige BiH samo na BHR1

Ostali sportovi 21. jan. 201709:19 > 09:23
Podijeli:
Izvor: N1

Adnan Ljubović, urednik sportskog programa na BH Radiju 1 bio je gost Novog dana N1 televizije.

Komentirao je naslove iz dnevne štampe, a govorio je i o novoj emisiji u programu BHR1. O čemu se radi?

”Emisija je o promociji sportskih aktivnosti osoba s invaliditetom u programu BH Radija 1. Odlučili smo da pokrenemo tu emisiju i prva je emitirana prošle sedmice. Odjeci su dobri, mislim da smo pokrenuli zanimljivu stvar. Sličnih sadržaja nema čak ni u regioni”, ispričao je Adnan Ljubović u razgvoru za N1.

Potom je komentirao nastupe hrvatske rukometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

”Možda je Hrvatska kalkulirala zbog nastavka takmičenja. Oni su jedan od glavnih konkurenata za samu završnicu. Ipak mislim da je Francuska favorit broj jedan, i zbog domaćinstva i zbog kvaliteta. Stanje u rukometnoj reprezentaciji BiH je odraz stanja u društvu. Nema sistemskog rješenja za finansiranje sporta u BiH. Jedino nogometaši imaju povlašten položaj zbog same pozicije u UEFA-i i FIFA-i”, rekao je gost Novog dana.

O inauguraciji Donalda Trumpa…

”Ovo je historijski događaj iz mnogo uglova. Došao je kao predstavnik najkrupnijeg mogućeg kapitala. Kažu da je njegova vlada najbogatija u historiji svijeta. U centru pažnju njegovog govora je Amerika i bit će zanimljivo vidjeti na koji način će se on postaviti prema vanjskoj politici”, naglasio je on.

O sankcijama Miloradu Dodiku…

”Znakovito je da sankcije SAD nisu povukle i EU da napravi isto. Sigurno će i narednih dana biti dosta o govora o ovome. Da li će biti sankcija zbog Mostara? Sumnjam. Mislim da EU ima dovoljno instrumenata da riješi i taj i ostale probleme. Najviše ispaštaju građani Mostara i njima je to najpotrebnije”, dodao je gost N1.

O ostanku Harisa Duljevića u Fudbalskom klubu Sarajevo…

”Dosta se govorilo o tom odlasku Harisa Duljevića. Možda čekaju bolje ponude. Uskoro se nastavlja takmičenje u Premijer ligi BiH. Pratićemo sve utakmice direktno”, rekao je Ljubović na kraju gostovanja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.