Dodik obećao 30.000 KM za svjetskog prvaka u džudou Majdova

Ostali sportovi 02. sep 201721:15 > 21:22
Podijeli:
Izvor: Srna

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je večeras u Istočnom Sarajevu svjetskog prvaka u džudou Nemanju Majdova kojem je obećao nagradu od 30.000 KM, a njegovom klubu 20.000 KM za postignuti uspjeh.

Zahvaljujući na gostoprimstvu, nagradama i poklonima, koje uključuju i umjetničku sliku i ručni sat, Majdov je duhovito rekao predsjedniku Republike Srpske da je izuzetna stvar “kad svijet padne pod noge Srbina”.

Prijemu koji je organizovan u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu prisustvovali su i Nemanjin otac Ljubiša i brat Stefan, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić i poslanik SNSD-a u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Marko Vidaković.

Večeras će u 20.00 satiza svjetskog prvaka u džudou Nemanju Majdova biti priređen svečani doček na sportskim terenima parka “Gavrilo Princip” u Istočnom Novom Sarajevu.

Majdov je kao reprezentativac Srbije u džudou postao prvak svijeta u konkurenciji do 90 kilograma na šampionatu u Budimpešti. On je u finalu pobijedio Slovenca Mihaela Zganka i poslije 37 godina donio prvu svjetsku zlatnu medalju za Srbiju.

Majdov je rođen u Istočnom Sarajevu u Republici Srpskoj, a nastupa za reprezentaciju Srbije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.