Cerić: Nemam vremena da se radujem uspjesima

Ostali sportovi 23. mar 201810:22 > 10:47
Izvor: N1 BiH

U jutarnjem programu N1 televizije su gostovali bh. džudistikinja, Larisa Cerić i selektor džudo reprezentacije BiH, Branislav Crnogorac.

Posljednju u nizu medalja, Cerić je osvojila zlatnu na Grand Slamu u Rusiji. Cerić kaže da se “bilo teško takmičiti u svim borbama. Ali bila sam superiornija u odnosu na ostale takmičare. Uspjela sam sanirati povredu i takmičiti se u Rusiji”.

“Zbog predstojećih takmičenja, nemam vremena da se radujem zbog uspjeha”, kaže Cerić. Već se sprema za Evropsko prvenstvo koje će se održati u aprilu ove godine. Mišljenja je da put do uspjeha čini 95 posto rada i 5 posto talenta. Na prvenstvu se nada jedinoj medalji koja joj nedostaje sa istog, a to je zlatna medalja.
Osvrnula se i na Ljetne olimpijske igre u Tokiju 2020. rekavši: “Kvalifikacije za OI traju dvije godine. Jedino me povreda može spriječiti da učestvujem na OI u Tokiju. Nadam se mnogo boljem rezultatu nego na OI u Riu”.
Selektor džudo reprezentacije BiH, Branislav Crnogorac je ukazao na značaj Grand Slam turnira:
“Po hijerarhiji je Grand Slam turnir treći po jačini nakon svjetskog prvenstvai mastersa. Larisa ima medalje sa svih tih takmičenja, osim olimpijske medalje”. Podsjetio je da Cerić nije jedini uspješni džudista iz BiH: “Uz Larisu Cerić, treba istaći Aleksandru Samardžić, Haruna Sadikovića, Petra Zadra i Toni Miletića. Tako da ne moramo brinuti za budućnost džuda u našoj državi. Džudo je najtrofejniji sport u BiH”.
Zadovoljan je što je Larisa postigla stalnost forme jer je na svim takmičenjima u borbi za medalje, što ranije nije bio slučaj.
“Poznati smo u regionu po organizovanju međunarodnih džudo takmičenja. Mi nismo samo potrošači novca, već i kroz takmičenja stvaramo novac za BiH”, rekao je Crnogorac.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.