Amel Tuka nastupa na atletskom mitingu u Zenici

Ostali sportovi 06. jun 201819:46 > 19:47
Izvor: Reuters

U Zenici je u srijedu popodne otvoren 9. Međunarodni atletski miting, na kojem će učešće uzeti 168 takmičara iz 24 zemlje.

Suad Kaknjo, predsjednik Organizacionog odbora mitinga pozdravio je sve prisutne posjetitelje i goste miting te rekao kako bez pomoći privrednih subjekata ali i gradskih i kantonalnih vlasti ne bi bilo moguće održati ovaj miting, koji je postao tradicija.

Premijer Zeničko-dobojskog kantona, Miralem Galijašević rekao je kako je ovaj miting brend Zeničko-dobojskog kantona.

“Meni je drago da prisustvujemo otvaranju 9. atletskog mitinga. On je iz godine u godinu postajao jedan od brendova ZDK i mi se trudimo da ga podržimo i približimo mladima, da ulažemo u ovo. Drago mi je da je i Atletski savez i Atletski klub završio projekat sanacije i reparacije atletske staze i stadiona”, rekao je Galijašević.

Aziz Kevelj, direktor mitinga rekao je kako je ovaj miting okupio kvalitetna sportska imena iz država i Evrope ali i šire.

“Veoma sam sretan da je ovaj miting okupio ovoliko gledalaca, ali i veoma kvalitetnih takmičaara iz 24 zemlje Evrope i van Evrope. Ovaj miting je zasigurno najkvalitetniji u zemlji i okruženju i može se svrstati u kategoriju mitinga “Hanžekovića”, za koji treba reći da iza tog mitinga stoji Zagreb i država Hrvatska, a iz ovog mitinga stoji par ljubitelja atletike, prijatelja, lokalna zajednica i ponešto država i Federacija. Okupili smo svjetsku elitu, gledaoci neće zažaliti što su došli vidjeti ovakvu sportsku manifestaciju”, rekao je Kevelj.

U okviru mitinga učešće će uzeti i bh atletičari Mesud Pezer, Hamza Alić te Amel Tuka, koji će učestovati u utrci na 800 metara.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.