Tri medalje za BiH na Balkanskom prvenstvu u bodybuildingu/fitnessu

Ostali sportovi 07. sep 202013:46 > 13:50
Izvor: FENA/Bodybuilding and fitness federation od BiH

Bosanskohercegovačka reprezentacija osvojila je tri medalje na Balkanskom prvenstvu u bodybuildingu i fitnessu, koje je održano u Rumuniji.

Selekcija BiH je sa 3 takmičara, Sašom Draškovićem, Ivanom Vučković, Lejlom Šećić i selektorom Mirsadom Terzom, osvojila dvije zlatne medalje i jednu bronzanu.

Zlatne medalje za Bosnu i Hercegovinu su osvojili Saša Drašković u kategoriji bodybuilding preko 100 kilograma i Lejla Šečić u kategoriji bikini fitness preko 167 centimetara. Ivana Vučković je bila bronzana u kategoriji body fitness u otvorenoj konkurenciji.

“Naš rezultat je ustvari i pokazatelj da je bodybuilding scena u BiH, iako malobrojna, ipak na veoma visokom nivou. Naši takmičari redovno ostvaruju rezultate na balkanskim prvenstvima, a ovaj zadnji, stopostotni učinak, dovoljno govori u korist kvalitete nastupa. Naša dva takmičara, Sašu i Lejlu, očekuje još nastup i na Evropskom prvenstvu koje je na programu za dva vikenda u Španiji, a i državno prvenstvo u Kaknju koje prethodi, održava se naredni vikend. Ovom prilikom bih i pohvalio rad Saveza koji je, u ovim teškim uvjetima organizirao i djelomično sufinansirao odlazak našeg tima i Elit Nutrition, koji je izašao u susret našim takmčarima i obezbijedio jednoobraznu odjeću i opremu”, izjavio je selektor Mirsad Terzo, saopćeno je iz Bodybuilding i fitness saveza BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad