Khabibov oproštaj od UFC-a: "Nema šanse da se vratim bez oca, obećao sam majci"

Ostali sportovi 25. okt 202007:16 > 07:23
Izvor: screenshot / YouTube

Khabib Nurmagomedov iznenadio je borilački svijet i nakon subotnje pobjede nad Justinom Gaethjeom objavio kraj MMA karijere.

Najdominantniji borac u povijesti ovoga sporta tako ipak neće loviti 30-0, što se godinama spominjalo kao brojka na kojoj će se zaustaviti, ali zato u mirovinu odlazi sa samo jednom pobjedom manje.

Nedugo nakon što je ugušio svog suparnika, emotivni Khabib još je iz Octagona objavio veliku vijest.

Neporaženi Dagestanac u svom govoru nije skrivao koliko mu nedostaje pokojni otac Abdulmanap Nurmagomedov. Rekao je da ne želi nastaviti bez oca u svom kutu, a odluku o prekidu karijere donio je još prije UFC 254 priredbe.

Od UFC-a je zatražio samo jedno – da ga stave na vrh ‘pound-for-pound’ ljestvice.

Ovo je bila moja posljednja borba. I nema šanse da ću se vratiti bez svog oca. Ovo je bio prvi put nakon onoga što mu se dogodilo. Nakon što me UFC nazvao zbog Justina, pričao sam s majkom i obećao joj da će ovo biti moja zadnja borba. A ako sam dao svoju riječ, onda ću se iste i držati. Samo jednu stvar želim od UFC-a – trebate me postaviti kao prvog ‘pound-for-pound’ borca. To zaslužujem. Prvak sam, 13-0 u UFC-u, 29-0 u čitavoj karijeri“, izjavio je vrlo emotivni Khabib koji se zahvalio mnogima, uključujući i Dani Whiteu, Lorenzu Fertitti te Joeu Silvi koji je s njim potpisao ugovor kad je dolazio u UFC, prenosi FightSite.

Hvala i cijelom UFC-ovom timu, hvala puno i Justinu. Justine, sjećam se kada si mi 2016. godine pomagao kad sam skidao kilograme. Hvala ti, brate. Ovo je borba i znam da si izvan kaveza dobar čovjek i znam da se brineš o svojim bližnjima. O svojim roditeljima. Jer jednog dana će se nešto dogoditi, a nikad ne znaš što će se sutra dogoditi. Hvala vam, danas je ovo bila moja posljednja borba”.

Njegov govor pogledajte u videu ispod.