Na Jahorini ove sezone noćno skijanje na stazama dužine četiri kilometra

Ostali sportovi 02. dec. 202016:21 > 16:24
Podijeli:
Izvor: N1

Olimpijski centar Jahorina, u Bosni i Hercegovini, otvorio je sezonu za skijaše prvi u regionu Zapadnog Balkana. Za sada je u pogonu ski lift ”Poljice” čija je staza vještački osnježena, kao i istoimeni ski vrtić u dnevnom terminu od 9 do 16 sati.

”U početku sezone noćno skijanje će raditi samo vikendom, a potom nam je u planu da noćno bude organizovano svaki dan tokom sezone”, istakli su iz Olimpijskog centra Jahorina za ski.ba, specijalizovani portal koji izvještava i o stanju u skijaškim centrima u BiH.

”Osnježavanje je u toku kada god to vremenski uslovi dozvoljavaju. Prioritet je osposobljavanje ostatka staze Poljice i novih staza ispod gondole. Pored već osvjetljene kompletne staze Poljice ove zimske sezone osvjetljena je još jedna staza. Cilj nam je da razvijemo noćno skijanje. Sarajevo je blizu, ljudi rade do 17 sati, a staze za noćno skijanje otvorene će biti od 18 do 21. Prošle godine smo krenuli sa noćnim skijanjem po FIS standardima, više od 70 fluksa je naša nova rasvjeta i ove godine ćemo imati četiri kilometra osvjetljenih staza”.

Na Jahorini je izgrađena i potpuno nova staza dužine 1.000 metara, te ukupna dužina staza za alpsko skijanje iznosi 46 kilometara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad