Tomislav Spahović najavio osvajanje FFC-a

Ostali sportovi 08. sep 201516:27 > 16:29
Izvor: Facebook

Sarajevskog borca, Tomislava Spahovića, očekuje nastup na 19. po redu Final Fight Championshipu u austrijskom Linzu. Prvenstvo počinje 18. septembra, a Spahović se svakodnevno priprema za nastup.

Pripreme za meč idu svojim tokom, odradio sam cijeli trening kamp kako treba. Ništa nisam prepustio slučaju, spremao sam se u Zagrebu u American Top Teamu (ATT), kao i s mojom ekipom u Sarajevu. Fizički i psihički sam spreman i jedva čekam borbu“, izjavio je Tomislav Spahović za Dnevni Avaz uoči nastupa na FFC-u 19 koji se 18. septembra održava u austrijskom Linzu.

Iako se prvotno trebao susresti s Nijemcem Salchowim, njegov je protivnik odustao.

Ovo je već treći put da se naša borba odgađa. Salchow je dva puta otkazao iz nepoznatih razloga, a borbu u Sofiji otkazao sam ja, zbog povrede koljena, međutim, tada je bio otkazan i cijeli događaj “, pojasnio je Spahović, dodajući da “ako je Salchow već zakazao borbu, onda se treba i boriti, a ne da 20 dana prije borbe otkazuje.”

To je, kaže Spahović u razgovoru kukavički i Salchow vjerovatno neće više imati priliku boriti se u FFC-u.

Meni je svejedno s kim se borim. Bitno mi je samo da imam što bolje protivnike i da osvojim titulu u FFC-u . Cijeli FFC roster boraca poluteške kategorije dobrim dijelom odbio je borbu protiv mene. Za sada nemam informaciju tko bi mogao biti moj protivnik, ali navodno imaju protivnika za mene, a za par dana saznat ću i njegovo ime“, rekao je Spahović i zaključio da mu je osvajanje FFC pojasa u poluteškoj kategoriji najbitniji cilj u karijeri.

To mi je trenutno glavni cilj, da osvojim titulu FFC-a i da donesem pojas u svoj matični klub ATT, kao i u moj rodni grad Sarajevo. To će, naravno, biti i veliki korak u mojoj karijeri.”