Cro Cop najavio kraj karijere: Ovo je moja konačna odluka

Ostali sportovi 10. nov 201508:18 > 08:23
Izvor: Facebook

Hrvatski majstor mješovitih borilačkih vještina 40-godišnji Mirko Filipović najavio je kraj nevjerovatne karijere.

On je 28. novembra prvi put u karijeri trebao nastupiti u korejskom Seoulu protiv Amerikanca Anthonyja Hamiltona. Međutim, ova dugo najavljivana borba je otkazana zbog povrede Cro Copa.

“Već u početku priprema ozljedio sam rame i to tako da nisam ruku mogao podići. Pokušao sam spasiti rame i sanirati ozljedu na sve moguće načine, svakodnevnim terapijama i injekcijama krvne plazme te raznim koktelima lijekova, ali nije išlo”, napisao je Filipović na Facebooku.

https://www.facebook.com/MirkoCroCopOfficial/posts/1103147949729901

“Svjestan sam da sam došao do kraja svog borilačkog puta. Ali treniranje pod bolovima više ne želim. Tijelo mi je izraubano od bezbrojnih treninga”, stoji u Filipovićevom obraćanju.

Borba protiv Hamiltona bi mu bila 80 u nevjerovatnoj karijeri što je, kako navodi, jako puno.

“Najveći problem će mi biti adaptacija na ‘civilni’ život’. Trenirat ću dok sam živ jer to je moj život, ali ne takvim tempom i to me na neki način raduje. Ovo nije neka trenutna odluka jer sam nesretan radi svega toga već moja konačna odluka. I to je najbolje za mene. Prije ili kasnije dođe vrijeme kada čovjek mora i na zdravlje svoje misliti. Imao sam zaista dugu i bogatu karijeru i ostavio sam vjerujem dubok trag u borilačkom sportu i nemam nizačim žaliti”, navodi Cro Cop.