Doživotna suspenzija za čuvenog atletskog trenera

Izvor: Adrian DENNIS / AFP

Atletski savez Ujedinjenog Kraljevstva izrekao je doživotnu suspenziju treneru Toniju Minichiellu zbog neprihvatljivog ponašanja nakon što je ustanovljeno da je nedopustivo zloupotrijebio povjerenje nedozvoljenim seksualnim ponašanjem.

Nezavisna komisija utvrdila je da je Minichiellovo ponašanje imalo ozbiljne posljedice na mentalno zdravlje i mentalnu dobrobit sportista koje je trenirao.

Istraga je obuhvatila anonimne prijave sportista i period od 15 godina.

Ustanovljeno je da je Minichiello imao neprimjerene seksualne gestove i izjave prema sportistima; da nije poštovao privatnost sportista jer je na neprimjeren način komentarisao njihove privatne živote; da je seksualno uznemiravao sportiste, bez dozvole ih dodirivao na neprimjeren način te da je nekada bio i agresivan i da je emotivno zlostavljao sportiste o kojima je bio dužan da brine.

Minichiello je suspendovan od prošle godine kada se saznalo za njegovo nedolično ponašanje i kada je i pokrenuta istraga. Bio je, između ostalog, i trener Jessice Enis-Hill za čije je olimpijske uspjehe zaslužan.

Iako mu je trenerska licenca istekla i samim tim ne može da bude predmet kazne, iz Saveza su naveli da neće ni razmatrati bilo kakav zahtjev za licencu koju bi on potencijalno mogao da podnese u budućnosti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar