Haos u Visokom: Rukometaši i navijači Bosne nasrnuli na igrače Gračanice

Izvor: screenshot

Utakmica trećeg kola Premijer Lige Bosne i Hercegovine u rukometu između visočke Bosne i RK Gračanica završena je haotičnim scenama u kojima je došlo do fizičkog obračuna domaćih nacijača i igrača sa gostujućim rukometašima.

Naime, pet sekundi prije kraja rukometaši Gračanice izveli su slobodno bacanje iz kojeg se rodio pobjedonosni pogodak za 30:31. Uslijedilo je veliko slavlje Gračanlija, koji su se, zagrljeni, približili domaćim navijačima.

U tom trenutku nekoliko osoba je iz publike sišlo na teren, te uputilo nekoliko udaraca gostujućim rukometašima, a zatim se vratili na teren. Uslijedili su verbalni odgovori gostiju, na šta su, potom, odreagovali i domaći rukometaši koji su sa nekoliko udaraca rukometašima Gračanice dodali ulje na vatru, nakon čega se situacija smirila.

Danas, dan nakon odigravanja utakmice, na Facebook profilu Bosne Visoko, domaći su objasnili zbog čega je došlo do velike nervoze u visočkoj sportskoj dvorani, a zanimljivo da ni u jednom trenutku nije upućeno javno izvinjenje rukometašima iz Gračanice, već su se Visočaci odlučili okomiti na suđenje.

“Od koga god da je izrežirano, previše je, bezobrazno, omalovažavajuće i uvredljivo za zdrav mozak. Prosto je nevjerovatno da sudijski par, koji je već iskusan u elitnom rangu bh. rukometa, oštetio jednu ekipu sa najmanje 20 ‘ukradenih lopti’. Nije cilj da umanjimo pobjedu gostiju, čestitke od srca, ali ako 15 puta igrači protivničke ekipe naprave korake, a sudije to ne sviraju NIJEDNOM, onda je u najmanju ruku čudno, pogotovo, ako u posljednjem napadu Bosne ‘izmisle’ korake našem igraču.”, rečeno je između ostalog u saopštenju Bosne Visoko.

Incidenti u dvorani “Mladost” sigurno će imati za epilog oštre kazne za organizatora utakmice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Komentari

Vaš komentar